W koszyku znajduje się już karta podarunkowa, aby zamówić ten produkt dokończ aktualne zakupy i złóż osobne zamówienie!

Női dzsekik

Termékek mennyisége: 126

A női kabátok nyomában

A kabát olyan felsőruházat, melynek régen a funkciója csak a védelem volt. Napjainkban, viszont nemcsak a hidegebb őszi, téli napokon viselünk, hanem hűvösebb nyári estéken is, amikor egy vékony farmerkabáttal trendivé varázsoljuk megjelenésünket.

Kabát viseléséről 1750-es írásokból olvashatunk. Majd a 19. századtól divatcikké is vált, mert a férfiaknál ünnepi és téli öltözködésének fontos alapdarabja volt. A kabát lehet vékony vagy vastag, bélelt, szövet, de lehet kifejezetten a szélsőséges időjárásokhoz készült darab is. Minden időszaknak megvannak a rá jellemző darabjai. A vastag változata a téli zimankóban a meghűléstől, a széldzseki és az esőkabát pedig a kellemetlen időjárási jelenségektől óv meg bennünket.

Az átmeneti és nyári időszak darabjai

Az őszi, tavaszi hónapokban az átmeneti kabátokat kedveljük, nyáron pedig általában a farmerkabátok viszik a prímet. Egy lenge, mintás kiskabáttal egy szellős nyári estén még egy farmer-póló szettet is elegánssá varázsol. A bomber dzsekik is időről időre visszatérnek a divatba, szintén mind a két nem örömére. Már nem csak a katonai színek dominálnak ennél a fajta felöltőnél, hanem világos színekben is megtaláljuk őket. Nagyon sportos stílust kölcsönöz viselőjének.

Parka és a softshell hódítása

Az új anyagoknak köszönhetően manapság nem feltétlenül kell pufajkát vennünk télen. A softshell anyagból készült kabátok elsősorban a szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek készülnek. A szövet lélegző, bizonyos mértékben szél és vízálló. Mivel több réteg összeragasztásával készül ez a textília, így kiváló hőszigetelő. Van téli változata is, ilyenkor a softshell hátoldala erősebb, melegebb anyagból van, így biztosan nem fogunk fázni, de mégis kényelmesen fogunk benne mozogni. Ha a kabát szabása karcsúsított, akkor az előnyösen kiadja az alakot.

Parka kimondottan a téli kabátok egyike, mely igen kedvelt, divatos ruházat. Kialakulását az északi sarkkör népeinek tulajdonítják, ahol szükség volt egy nagyon meleg viseletre az extrém, fagyos idő ellen. Így ez a fajta dzseki egészen a combközépig leér és kapucnija szőrmével lett még ellenállóbb a hideggel szemben. A divat világába a 20. század második felébe robbant be és az óta jelen van. Szinte minden stílusba beilleszthető, a sportosabbtól az elegánsig. Mivel hosszított a kabát, így a derekunkat, combunkat is védi a zimankó okozta betegségektől. Nemcsak a hosszú fazon kölcsönöz elegáns megjelenést, hanem a kapucnin található szőrme is minőségi mivoltát jelzi. A külső és a belső szövetréteg között található bélés a meleget biztosítja viselőjének.

Érdemes szekrényünkben minden évszakra beszerezni egy-egy kabátot, melyek jól illenek ruhatárunk többi darabjához és kitűnően kiegészítik azokat.

pixel