Férfi galléros pólók

Termékek mennyisége: 81
Méretek
Szín
Ár
Ajánlat
Termék típusa
Ajánlat

Pólóing – Sportos és elegáns

Egy ruhanemű, mely régi hagyományokra nyúlik vissza. Örök darab, férfiaknak és nőknek is viselhetik elegánsabb alkalmakkor, de akár sportoláshoz is egyaránt, a szivárvány minden színeiben. De miben is különbözik a pólótól vagy az ingtől?

A pólóing, a pólótól eltérően, gallérral, nyakánál gombokkal és néha zsebbel ellátott kötött anyagú ing, mely a divatnak megfelelő színekben kapható. De az ingnél lazább, kényelmesebb viselet. Nem hiányozhat egyetlen férfi gardróbjából sem, mert a sportosan elegáns felsőruházat nemcsak sportoláshoz, hanem találkozókon is tökéletes viselet lehet, az alkalomhoz legjobban illő nadrág és cipő kombinációjával

A pólóing útja
Nem mai találmány a pólóing. Ősét már a 18. században is használták. Akkor elsősorban előkelő sportok űzésekor viselték, mint a lovaspóló, golf vagy a labdarúgás. A kötött anyagú felső elegáns, de laza szabásának köszönhetően sokkal szabadabb mozgást engedett. Így szívesen hordták, rövid, vagy hosszú ujjú változatát.

A ma is használt pólóinget René Lacoste, francia teniszbajnok viselte először teniszezéshez, majd Ő alapított céget, kimondottan ennek az ingnek gyártására. A kezdetekben kizárólag a sportokhoz használt felsőt 1972-ben Ralf Lauren divattervező vezette be a mindennapi használatba, és így a sportpályákon kívül is nagyon kedvelt viselet lett.

A pólóing ezer arca
A pólóing rugalmas, hurkolt pamut anyagból készül, lehet rövid, vagy hosszú ujjú. A galléros felső nyaka V kivágású, melyeken gombok találhatóak. Vannak olyan modellek, ahol a mellkasi részre zseb is kerül. Manapság nem csak sportoláshoz és utcai viseletként hordható, de cégek, vállalatok is nagyon szeretik ezt a laza, kényelmes ruházatot. Logózva, vagy egyéni mintával ellátva formaruhaként is népszerű.

A legkedveltebb és legelegánsabb formája a tiszta fehér póló. Rövid vagy hosszú farmerhoz, szövetnadrághoz akár fontosabb találkozók alkalmával is elfogadható viselet. De nem csak ebben a tónusban kedvelt. A színskála színeiben és árnyalataiban megtalálható, lehet több színű, akár csíkos vagy más mintával ellátott.

Érdemes minden férfinak a ruhatárába beilleszteni egy-két darabot belőle. Jól kombinálhatóságának és kényelmes viseletének köszönhetően kedvenc alapdarab lesz.

pixel