Férfi kabátok

Termékek mennyisége:1006
Zöld átmeneti dzsekikTovábbi átmeneti dzsekikBarna steppelt dzsekikFehér bőrdzsekikBarna bőrdzsekikFekete bőrdzsekikLila bőrdzsekikNeon bőrdzsekikKék bőrdzsekikRózsaszín bőrdzsekikSzürke bőrdzsekikSokszínű bőrdzsekikSárga bőrdzsekikTéli bőrdzsekikBőrdzsekik kapucnivalÖkobőr dzsekikMotoros bőrdzsekikPiros bőrkabátokFekete bomber dzsekikPiros bomber dzsekikLila bomber dzsekikNeon bomber dzsekikRózsaszín bomber dzsekikSokszínű bomber dzsekikZöld bomber dzsekikTerepmintás bomber dzsekikTéli bomber dzsekikBomber dzsekik kapucnivalFehér bomberdzsekik További bomberdzsekikFehér farmerdzsekikFekete farmerdzsekikPiros farmerdzsekikBélelt farmerdzsekikFarmerdzsekik kapucnivalFarmerdzsekik szőrmévelElegáns fehér dzsekikElegáns lila dzsekikElegáns neon dzsekikElegáns kék dzsekikElegáns rózsaszín dzsekikElegáns szürke dzsekikElegáns sokszínű dzsekikElegáns sárga dzsekikBarna sportdzsekikFekete baseball dzsekikSokszínű baseballdzsekikSötétkék baseballdzsekikFehér softshell dzsekikLila softshell dzsekikNeon softshell dzsekikNarancssárga softshell dzsekikRózsaszín softshell dzsekikSokszínű softshell dzsekikSárga softshell dzsekikPiros softshell dzsekikLila esőkabátokNeon esőkabátokNarancssárga esőkabátokRózsaszín esőkabátokSokszínű esőkabátokBarna széldzsekikLila széldzsekikNeon széldzsekikRózsaszín széldzsekikSokszínű széldzsekikZöld széldzsekikPiros széldzsekikSárga széldzsekikBőr pilótadzsekikPilótadzsekik szőrmévelFehér téli dzsekikFekete téli dzsekikPiros téli dzsekikGránátkék téli dzsekikKék téli dzsekikTerepmintás téli dzsekikNarancssárga téli dzsekikZöld téli dzsekikSárga téli dzsekikTéli pehelydzsekikTéli dzsekik kapucnivalTéli dzsekik szőrmévelHosszú téli dzsekikSteppelt téli dzsekikTéli sportdzsekikNeon színű téli dzsekikGránátkék átmeneti dzsekikKhaki színű téli dzsekikFekete pehelydzsekikLila pehelydzsekikGránátkék pehelydzsekikNeon pehelydzsekikRózsaszín pehelydzsekikSárga pehelydzsekikBarna sí/snowboard dzsekikPiros sí/snowboard dzsekikLila sí/snowboard dzsekikKék sí/snowboard dzsekikNarancssárga sí/snowboard dzsekikRózsaszín sí/snowboard dzsekikSokszínű sí/snowboard dzsekikPiros parka dzsekikLila parka dzsekikNeon parka dzsekikKék parka dzsekikRózsaszín parka dzsekikTéli parka dzsekikKhaki színű parkák
Méretek
  • 1-Ubrania
Szín
Ár
Gyártó
Ajánlat
Anyag
Minta
Szabás
Termék típusa

Férfi kabát- és dzsekitípusokból, mint tudjuk, többféle akad. Ha nagyon specifikusak akarunk lenni, akkor ez számtalan szabást és stílust takar. Viszont most a leggyakoribb típusokkal foglalkozunk, azokkal a klasszikus darabokkal, amelyek a legnépszerűbbnek számítanak.

Talán az egyik legismertebb ezek közül a bomber férfi dzseki fazon. Ez a típusú kabát az, amely többedmagával a katonai ruházatból fejlődött tovább utcai viseletté, és vált az egyik legnépszerűbb férfi ruházattá. Itt érdemes kicsit megállni, és legalább részletében átvenni a férfi kabáttörténet gyökerét. A legtöbb, uraknak szánt ruházat a katonai egyenruhákból alakult ki, valamint került át a férfiak, majd később a nők mindennapi viseletébe. Ezért a legtöbb férfikabát izgalmas ruhatörténeti lenyomat is egyben.

Mi ennek az oka?

Leginkább az, hogy a legnagyobb technológiai fejlesztések mindig a fegyverkezéshez voltak köthetőek. Ebbe pedig beletartozott a katonák egyenruhájának komfortosabbá, praktikusabbá tétele is. Nem véletlenül, hiszen az első világháborútól számoljuk a rejtőzködést segítő és kényelmes egyenruhák, valamint kabátok korszakát. A századforduló előtti egyenruháknak valójában a feltűnés és megrémítés volt főleg a szerepe. Pontosan ezért olyan színes a klasszikus huszár egyenruha is, mint ahogy a régi katonai ruházatok jelentős része. A színek a harcászati stratégia akkori mibenlétére utalnak. Amíg nem léteztek gyorstüzelő fegyverek és halálos sebesülést okozó bombák, addig a nyílt színi, közvetlen támadás volt a jellemző harcmodor. A gépesítés korszakával viszont megjelentek az automata lőfegyverek, a harckocsik, a bombák és azon különféle pusztító gépezetek, amelyek miatt már csak rejtőzködve lehetett többnyire támadni. A gépesített haditechnológia korszaka pedig magával hozta azt a harcmodort, hogy leginkább csúszva és rejtőzve támadnak egymásra az ellenségek. Az ilyen harcmodorhoz pedig jelentősen át kellett szabni a korábbi színes és elegáns posztó egyenruhákat.

Lásd még:

A katonai kabát, valamint az alap egyenruha is egyre lezserebbé vált. A férfi dzsekik őseinek jelentős része tulajdonképpen ekkor jelent meg először. A már említett bomberdzseki elődje, a pilótakabát a mai napig népszerű, és divatos darabnak számít a széles prém gallérjával, illetve rendkívül meleg irhabélésével. Erre annak idején szüksége is volt a második világháborús katonáknak a gépeken. Utódját, a bomberdzsekit, már az ötvenes évek amerikai sugárhajtású gépeire tervezték át. A szűkebb pilótafülke könnyed, vékony, mégis meleg anyaghasználatot kívánt. Tulajdonképpen emiatt fedezték fel a nejlonszálak melegítő, hőtartó hatását, majd készítették el az első modern, műszálas bomber kabát modelljeit.

A pilótakabát és a vékony, mégis rendkívül meleg bomberdzseki mellett szintén toplistás férfiruházat a klasszikus, vagy sportos férfi prémes parka, valamint a steppelt kabát is. Utóbbit az eszkimók hosszú szőrmeruházatából vették át a tervezők, és azonnal tesztelték is a második világháborús katonákon. Végleges formáját tulajdonképpen itt nyerte el. A steppelt kabát pedig szintén a háborúnak köszönhette felfutását. Ám ezt eredetileg az amerikai Eddie Bauer fejlesztette ki, pusztán azért, mert valami melegebb téli kabátot szeretett volna. Ahogy fejlődött a textilipar, és egyre inkább fedezték fel az újabb könnyed, vízállóbb és sokkal jobban melegítő, strapabíró anyagokat, úgy kopott ki például a katonai posztókabát is, mint harctéri ruházat. Azonban a férfi ruhatárban még ezek a darabok is megmaradtak – főleg a tiszti egyenruhák miatt – az elegancia és a stílusos öltözék képviselőiként.

Ha férfi szövetkabátokat nézünk, akkor azok jórészt katonai tiszti egyenruhák civilekre szabott kabátjai lesznek. Természetesen létezik olyan átmeneti kabát férfi és még unisex típusban is, amely nem katonai célt szolgált eredetileg. A különféle, bőrből készült, motoros és autós kabátok univerzálisan fejlődtek a hadsereg hasonló darabjaival, mivel praktikumokat tekintve szükség is volt rájuk.

Mivel kell viselni a férfi kabátokat?

A férfi kabátot leginkább olyan ruházattal viseljük, amely stílusában passzol hozzá. Akár téli, tavaszi vagy férfi átmeneti dzsekik modelljeiről is legyen szó, ez minden esetben igaz. Ez azt jelenti, hogy egy elegánsabb öltönyhöz ne sportos pufidzsekit válasszunk. Általában az a legmegfelelőbb, ha legalább három kabátunk van. Ebből az egyik a hétköznapi, amely illik a legtöbb átlagos viseletünkhöz, a másik a kifejezetten alkalmi kabát, amíg a harmadik egy félelegáns verzió lehet. Ez utóbbit érdemes például olyan alkalmakra felvenni, mint egy randi, családi összejövetel vagy valamilyen félelegáns rendezvény.

Hogyan lehet férfi kabátot rendelni a Bolf üzletében?

A Bolf üzletében a legegyszerűbben online vásárolhatsz a megfelelő mérettáblázatok alapján, egyszerű kosárba helyezéssel. A termékek mellett részletes leírásokat találhatsz, de ha kérdésed van a webáruház ügyfélszolgálati munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. Azaz keress minket bizalommal. Ahogyan a modern webáruházaknál, úgy a Bolfnál is lehetőség van utánvétes, valamint bankkártyás fizetésre egyaránt. Közösségi oldalunkon rengeteg hasznos információt találsz, ezért kövess minket a legfrissebb újdonságokért!

Lásd még:

pixel