Csokornyakkendők

Termékek mennyisége:9
Szín
Gyártó
Anyag

Csinos csokor a nyakban – az elegáns csokornyakkendő

Ha férfi eleganciára, ünnepi ruházatra gondolunk, akkor az öltöny, az ing mellett a nyakkendő a harmadik, mely fontos része az öltözetnek. A hagyományos nyakkendő mellett a csokornyakkendő is igen kedvelt kiegészítő, mely időről-időre divatba jön.

A csokornyakkendő szintén nem új keletű találmány. Már a 17. század közepén is viselték, ugyan kicsit máshogyan nézett ki abban az időben. A mostani forma 1870 körül alakult ki. A nyakkendő viselők között két tábor van a csokornyakkendősök és a hagyományos nyakkendő rajongói. Sok, mind magyar, mind külföldi híres ember szerette és viselte ezt az öltönykiegészítőt.

Mindent a csokornyakkendőről

Ahogyan sok más ruha esetében is, így a csokornyakkendőknél is végtelen lehetőség van a színek, a minták és az anyag területén. Az egyszínű változatok mellett a nyomott mintával díszített darabok is igen kedveltek. Ez utóbbi lehet például pöttyös, csíkos, vagy merész, bohókás mintázatú. Ha az öltönnyel harmonizáló, de eltérő színű és mintás nyakkendőt választunk, az feldobja öltözetünket. Viszont vannak olyan öltözékek, ahol kötelező viselet a masnira kötött változat. A szmoking esetében a fekete, a frakknál pedig a fehér színű az elfogadott. Az ünnepi alkalmakkor viselt kiegészítő még nagyobb eleganciát sugall, ha bársony, selyem vagy szatén matériából készült. A rendezvényeken kívül vannak sportesemények is melyeknél kötelező viselet volt ez a kellék. A snookernél és a biliárdnál a versenyzők egyik kötelező tartozéka volt. Mostanában nem kötelező, de csak ez a egy nyakdísz, ami viselhető a mérkőzéseken.

A tökéletes csokornyakkendő

A nyakkendő megkötése nem egyszerű. A végeredmény nem csak attól függ, hogy mennyire vagyunk gyakorlottak, vagy mennyire ügyes a kezünk. Több apró dolog is befolyásolja. Például, hogy a nyakdíszek matt vagy fényes anyagból készült, vagy a művelet elkezdése előtt megfelelő és azonos hosszúságúra hagyjuk lelógni az anyagot a két oldalon. A csokornyakkendő kötés fortélya régen apáról fiúra szállt. Napjainkban azonban kaphatók előre megkötött verziók. Ezek vagy állítható gumi- vagy szövetpánttal ellátottak, így könnyű őket felhelyezni, mert csak az inggallér alá kell feltenni.

pixel