W koszyku znajduje się już karta podarunkowa, aby zamówić ten produkt dokończ aktualne zakupy i złóż osobne zamówienie!

Férfi öltönyök

Termékek mennyisége: 3

A férfi öltöny

Az öltöny egyetlen férfi gardróbszekrényéből sem hiányozhat, mert nem csak az üzleti életben elengedhetetlen viselet, hanem vannak események, alkalmak, amikor ebben az öltözetben, a hozzá való kiegészítőkkel illő megjelenni.

Az elegancia a siker kulcsa. Az öltöny az üzleti életben kötelező, de sok férfi akár hétköznapokon is magára ölti, mert elegáns stílust kölcsönöz, felkelti a figyelmet és tiszteletet parancsol. Persze csak akkor, ha a megfelelő darabot választjuk ki. Az öltöny viselése nem jelent konzervatív öltözködési stílust, mert a boltokban modern, divatos, karcsúsított fazonok is kaphatóak, így minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Ahhoz viszont, hogy viselésével a kívánt hatást elérjük, számos szabályt kell vásárláskor betartanunk.

A méretválasztás
Az öltöny méretének megválasztása az első legfontosabb dolog, mert vásárolhatunk minőségi, prémium darabot, nem fog jól állni és nem fogjuk benne jól érezni magunkat. A zakónak pontosan testhezállónak kell lennie. Akkor megfelelő a méret, ha a begombolt zakó anyaga nem ráncosodik, nem húzódik, követi a mellkas vonalát és derék alatt sem lötyög.

Ha a tenyerünket be tudjuk csúsztatni a zakó és az ing mellrésze közé, akkor a méret jó. Ha ez túl könnyen megy, és gyűrődik felette az anyag, biztos hogy egy számmal kisebbet kell választanunk. A vállban lévő tömés nem érhet a váll vonalán túl, az ujj része annyira legyen szoros, hogy a könyököt kényelmesen be lehessen hajlítani, illetve olyan hosszú legyen, hogy a csuklóban lévő orsócsontig érjen. Az ing pedig 1,5 cm-re lógjon ki alóla.

A nadrágnak keskeny szabásúnak kell lennie, de nem simulhat szorosan a combra. Ügyeljünk, hogy elől ne legyen bőségránc és a nadrág hossza a cipő felső részéig érjen.

Az öltöny színe
A legelterjedtebb és legkedveltebb a tengerészkék öltöny. Ha biztosra akarunk menni, akkor ezt a színt válasszuk. A szürke öltönyről az emberek többségének az üzleti élet jut eszébe. Ha nem veszünk hozzá színes, vagy divatmintás nyakkendőt, akkor viselője komoly, megközelíthetetlen ember benyomását kelti. Az üzleti világhoz tartozhat még a csíkos öltöny. Manapság előtérbe kerülnek a barna öltönyök is, de ez nem áll mindenkinek jól. A mindennapokban, vagy a megbeszéléseken viszont a fekete öltönyt kerüljük, az inkább temetésre való.

Kiegészítők
Az öltönyök elengedhetetlen kiegészítői az öltönynél sötétebb árnyalatú, a nadrág derekáig érő nyakkendő, a vékony vagy közepes vastagságú öv, a megfelelő zokni és cipő. A zokninak olyan hosszúnak kell lennie, hogy ha leülünk, akkor nem látszódhat ki a csupasz lábunk. A lábbelinél pedig figyelnünk kell, hogy színben és fazonban is passzoljon. Vászoncipő, sportcipő, szandál viselése teljesen kizárt.

A tökéletesen megválasztott öltöny tökéletes, magabiztos megjelenést fog adni!

pixel