Férfi bomber dzsekik

Termékek mennyisége:164
Méretek
  • 1-Ubrania
Szín
Ár
Gyártó
Ajánlat
Anyag
Minta
Szabás
Termék típusa
  • 1
  • ból
  • 3

A bomber dzseki talán a legnépszerűbb kabáttípusok közé sorolható. A régóta divatos modellt a pilóták kabátja alapján alakították ki, pontosabban ez a típus elterjedt a hétköznapi viselet részeként is. 

Férfi bomber dzsekik – időtlen stílus

A népszerűsége pedig pontosan abban keresendő, hogy rendkívül praktikus, nagyon meleg és jól véd az időjárás viszontagságai ellen. Eredetileg ezt a kabátot főleg férfiak viselték, és leginkább fekete, illetve khaki változatban lehetett kapni. Idővel azonban a hölgyek is elirigyelték ezt a rendkívül praktikus kabátot, és mára egyébként is szinte a szivárvány minden színében és formájában kapni nők és férfiak részére egyaránt.

Miért olyan népszerűek a bomber dzsekik?

A bomber kabátok népszerűsége is úgy kezdődött, ahogyan a többi katonai ruházatnál az lenni szokott. A valódi technológiai fejlesztéseket mindig a háborús időkben végzik. Sokszor ilyenkor találnak ki olyan anyagokat, amelyek aztán átkerülnek a hétköznapi élet különféle területeire. 

Lásd még:

Így volt ez a bomber dzsekivel is. Elődje a pilótakabát – amelyet szintén bombernek is szokás nevezi – még bőrből készült és vastag prém szegélyezte a második világháborúban. Kell is a jó meleg kabát, hiszen fent a fellegekben kemény mínuszok uralkodtak. A háború után azonban a technológia fejlődése hatalmasat változott. 

A vadászgépek kisebbek lettek, a pilótafülke szintén. Már nem kellett olyan vastag és nehézkes bőrkabát hozzá. Leginkább olyan fejlesztés volt szükséges, ami könnyű, jól lehet benne mozogni és mégis elég meleget ad a pilótáknak. A bomber dzseki ezeknek a változásoknak tett eleget. 

Műszálas és vékony anyaga rendkívül strapabíró, zárt ujj- és alsórésze nem engedi be a hideget, még könnyű és jól lehet benne mozogni. Nem véletlen tehát, hogy átkerülve a civil viseletbe, ez az akkor egészen újszerű kabát rendkívüli népszerűségre tett szert.

Mit érdemes viselni a férfi bomberhez?

A férfi bomberdzseki szinten a legtöbb öltözékhez jól mutat. Ha a sportos öltözékeket kedveljük, a bomber dzseki ahhoz is remekül fog illeni például farmerrel és pólóval kombinálva. Ugyanakkor a félelegáns viselethez is jól passzol egy olyan bomber dzseki, amely minimalista és letisztult stílusban készült. Ezeket akár már egy chelsea cipővel is viselhetjük.

 

pixel